Even voorstellen

Kwaliteit van onderwijs draag ik hoog in het vaandel.
Waar kun je dan beter beginnen dan op de werkvloer?

Uit eigen ervaring weet ik hoe hectisch het werk van een leraar kan zijn. Soms is het goed om even stil te staan en te reflecteren. Daar is in de waan van de dag veelal geen tijd voor.

Door te kijken naar beelden van jezelf reflecteer je gelijk. Eén beeld zegt meer dan duizend woorden, vandaar dat ik veel werk met het middel Beeldcoaching®.
Beeldcoaching® werkt activerend en zet mensen in beweging!

Aan het analyseren van (leer)situaties en de daarop volgende coachingsgesprekken met mijn coachees beleef ik veel plezier. Tijdens deze gesprekken gebeurt er iets met de coachee. De energie die het de coachee geeft, geeft mij weer energie!

Woorden die bij mij passen zijn: ondernemend, betrokken, creatief, bevlogen, analytisch en no-nonsense.

Ik ben 42 jaar en woon samen met mijn man en 2 dochters in Itens. Reeds 18 jaar ben ik werkzaam als leerkracht geweest en heb in die tijd ruime ervaring opgedaan in diverse groepen. Naast mijn baan als professioneel Beeldcoach & Loopbaanbegeleider, werk ik voor de NHL Stenden Hogeschool Pabo als Veldassessor* en als Schoolopleider.

Daarnaast coach ik dit moment binnen OnderwijsGroep Primus leerkrachten in het kader van professionalisering/deskundigheidsbevordering. Er gebeuren mooie dingen!
Tijdens de opleiding Beeldcoaching (Christine Brons B.V.) heb ik veel ervaring opgedaan en geleerd.
De opleiding voelde voor mij als thuiskomen. Daarom heb ik besloten me nog meer gaan richten op de coaching en wil ik me daarin verder ontwikkelen.

Ook coach ik momenteel mensen die op zoek zijn naar een baan die bij hun past. Het geeft me veel voldoening om deze mensen te zien opbloeien en ze te laten zien waar hun talenten liggen, ze handvatten te geven, waarmee ze zelf verder kunnen.

In LeerKRACHTcoach komen al mijn sterke competenties samen. Ik hoop hiermee veel mensen te kunnen inspireren en in hun KRACHT te zetten!

Roelie Zijlstra

Roelie Zijlstra

LeerKRACHTcoach

Missie:
Ieder kind verdient een sprankelende, inspirerende, enthousiaste, energieke en competente leraar!

*Veldassessor:
De studenten op de NHL Pabo werken toe naar diverse assessment-momenten. Bij deze assessments horen indicatoren die de student zich eigen maakt tijdens zijn/haar leerproces. Deze indicatoren worden door de student tijdens een assessment gepresenteerd aan de assessoren. Wanneer hij/zij wil slagen voor het assessment zal de student de assessoren moeten kunnen overtuigen dat hij/zij zich deze indicatoren eigen heeft gemaakt.

LBbb-LBBOLeerKRACHTcoach is aangesloten bij het LBbb. Dit is de Beroepsvereniging voor School Video Interactie Begeleiders (SVIB). De LBbb vertegenwoordigt beeldbegeleiders.

LBbb is een onderdeel van LBBO, de overkoepelende organisatie voor de beroepsgroepen van intern begeleiders, ambulant begeleiders, gedragsspecialisten, jonge kindspecialisten en beeldbegeleiders.