Workshop ‘Lichaamstaal & kleding voor de klas’

Een handdruk, een blikwisseling, een ‘hallo’ – en het is al gebeurd. Terwijl jij nog aan het denken bent wat je nu het best kunt zeggen om goed over te komen, is het schip al uit de haven verdwenen. Met een oordeel. Over jou.
Nee, dat hoef je de ander niet kwalijk te nemen. Zo werkt ons brein nu eenmaal – en dat doet het om ons te helpen met snelle beslissingen nemen en juiste oordelen vellen.

Als we elkaar ontmoeten vormen we in minder dan 5 seconden een beeld van elkaar. We registreren in korte tijd onbewust een berg aan informatie: gezichtsuitdrukkingen, mimiek, geur, manier van bewegen, stem, lachen, spreken, oogcontact, haardracht, make-up, kleding.

De eerste indruk is bepalend voor wat wij van iemand vinden en wat voor beeld we van iemand hebben.In een of twee seconden vormen ze zich een beeld van de ander op grond waarvan ze beslissen of de ander “de moeite waard” is.

Onze lichaamstaal speelt daarbij een alles overheersende rol!

Als leraar sta je iedere dag voor een groep. De hele dag wordt er naar je gekeken. De eerste indruk die de leerlingen aan het begin van het schooljaar van je krijgen ‘it ’d better be good’ anders blijf je het hele jaar hard werken.

En welke indruk hebben ouders van jou? Hoe presenteer je jezelf? Wat wil jij uitstralen?

De workshop

Tijdens deze workshop gaan we aan de hand van een aantal korte praktische oefeningen en voorbeelden je wat bewuster te maken van je zelfpresentatie.

Wat is positieve lichaamstaal en wat is negatieve lichaamstaal? Hoe kun je het herkennen en hoe kun je erop reageren?

  • Wat kan kledingdoen voor je zelfpresentatie?
  • Hoe kun je dit inzetten in je klassensituatie?
  • Hoe wil jij overkomen als leerkracht?
  • Wat wil jij uitstralen?

Aanmelden workshop 'Lichaamstaal & kleding voor de klas'

Ik ontvang graag bericht over nieuwe workshops

Akkoord

7 + 9 =

Over LeerKRACHTcoach

LeerKRACHTcoach is een jong en dynamisch bedrijf dat gespecialiseerd is in het coachen van onderwijsprofessionals.

Enerzijds coacht LeerKRACHTcoach leerkrachten/docenten met een bepaalde ontwikkelingsvraag binnen hun klassensituatie d.m.v. Beeldcoaching. Anderzijds coacht LeerKRACHTcoach (onderwijs)professionals die een nieuwe stap in hun loopbaan willen maken. LeerKRACHTcoach biedt hierin 3 programma’s:

*Het LeerKRACHTcoach-Excelleren-voor-de-klas programma

*Het LeerKRACHTcoach Stay-or-Go programma

*Het LeerKRACHTcoach in-5-stappen-naar-je-droombaan programma